Roland Garros, Wimbledon en het tennistoernooi op de Olympische Spelen zitten er weer op en dus schakelt de internationale tennistop weer over naar het hardcourt om zich optimaal voor te bereiden op de US Open. Te beginnen met de Toronto Open, ook wel de National Bank Open genoemd. Vorig jaar wist Jannik Sinner, de huidige nummer één van de wereld, de Toronto Open op zijn naam te schrijven door Alex de Minaur in de finale van te verslaan. Kan de Italiaan zijn titel prolongeren? Hij staat in ieder geval wel weer op de deelnemerslijst en is als eerste geplaatst tijdens de National Bank Open. Sjeng Sports maakt een voorbeschouwing om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op dit toernooi!

 

Zoals ieder jaar een fraai deelnemersveld

Rafael Nadal, Novak Djokovic, Daniil Medvedev en Alexander Zverev: zomaar een aantal grote namen die de Canadian Open tennis de laatste jaren hebben gewonnen. Het is dan ook een populair toernooi onder de toptennissers, die zich ook dit jaar weer massaal in Canada hebben verzameld om een gooi te doen naar de eindzege. Het zal dan ook zeker geen ‘makkie’ worden voor Sinner om zijn titel te prolongeren. Namen als Zverev, Medvedev en Stefanos Tsitsipas staan op de deelnemerslijst van de Toronto Open, evenals in uitstekende vorm verkerende spelers als kersvers Washington-winnaar Sebastian Korda en Olympische Spelen halve finalist Felix Auger Aliassime.

Maar daar blijft het niet bij. Want ondanks dat Carlos Alcaraz en Novak Djokovic, die beide de finale haalden op de Olympische Spelen, er niet bij zijn is veruit het grootste deel van de wereldtop aanwezig in Toronto. Hubert Hurkacz, Andrey Rublev, Grigor Dimitrov en Taylor Fritz zijn zomaar een aantal namen die tot de outsiders gerekend mogen worden. Ook de Amerikaan Ben Shelton heeft al meermaals bewezen goed uit de voeten te kunnen op hardcourt en ook hij is aanwezig op de National Bank Open om te proberen om zijn tweede ATP-titel van het jaar te behalen. Qua Nederlanders is Tallon Griekspoor dit toernooi de enige troef. Hij neemt het in zijn eerste ronde op tegen Lorenzo Sonego.

 

Wordt het Gauff, Sabalenka of toch opnieuw Pegula?

Ook het deelnemersveld van het vrouwentoernooi van het Canadian Open tennis kan dit jaar met recht sterk genoemd worden. Ondanks het feit dat Iga Swiatek en Elena Rybakina ontbreken, zijn er genoeg namen op de line-up te vinden die om de eindzege kunnen strijden. Zo zal Coco Gauff zich ongetwijfeld willen revancheren na de tegenvallende Olympische Spelen en is ook Aryna Sabalenka weer terug op de baan, nadat zij zich Parijs nog af moest melden. Een andere vrouw die een eindzege op de Toronto Open ongetwijfeld hoog op haar lijstje heeft staan is Jessica Pegula. Zij is de titelverdedigster in Canada, nadat zij in 2023 in de finale overtuigend afrekende met Liudmila Samsonova, die ook dit jaar weer van de partij is.

Een speelster die je eveneens nooit uit mag vlakken, is Ons Jabeur. De Tunesische heeft het echter niet getroffen met haar loting en komt in de eerste ronde uit tegen de eveneens interessante Naomi Osaka. Wint Jabeur? Dan wacht mogelijk de Belgische Elise Mertens. Andere namen om rekening mee te houden zijn bijvoorbeeld de altijd onvoorspelbare Madison Keys, de jonge Emma Navarro en Elina Svitolina, die helemaal terug is van weggeweest en al voldoende titels op hardcourt heeft gepakt om te kunnen zeggen dat ze hierop goed uit de voeten kan. Zij speelt in de eerste ronde tegen Shelby Rogers en komt daarna mogelijk Marta Kostyuk tegen. Eén ding is zeker: de Toronto Open – of de National Bank Open – wordt weer een meer dan spannend toernooi en we zijn dan ook benieuwd wie zich na de komende week de grote winnaar van het Canadian Open tennis mag noemen!

 

Laatste winnaars Toronto Open:

2018: Rafael Nadal (m) / Simona Halep (v)
2019:
Rafael Nadal (m) / Bianca Andreescu (v)
2021:
Daniil Medvedev (m) / Camila Giorgi (v)
2022:
Pablo Carreno Busta (m) / Simona Halep (v)
2023:
Jannik Sinner (m) / Jessica Pegula (v)

Door SenS Sjeng

Vind vergelijkbare artikelen

Blogtennis

Alle blogs bekijken

Eindelijk Olympisch goud voor Novak Djokovic

Op zijn vijfde Olympische Spelen is het hem dan eindelijk gelukt. Novak Djokovic heeft een gouden plak behaald op de Olympische Spelen in Parijs do...

Alexander Zverev: (nog) geen Grand Slam-titels, wel Olympisch goud

Alexander Zverev kan met zekerheid in het rijtje met beste tennissers op de huidige ATP Tour worden gezet. Er is echter één ding dat opvalt: Zverev...