Met de Cincinnati Open gaat komende week het laatste grote voorbereidingstoernooi voor de US Open van start. Omdat het voor veel spelers dé manier is om goed in vorm te komen voor de laatste Grand Slam van het jaar, is vrijwel de gehele tennistop alvast naar de Verenigde Staten gekomen om mee te doen aan het tennistoernooi van Cincinnati. De titelverdediger, kersvers Olympisch kampioen Novak Djokovic, ontbreekt echter. Voor de Serviër kwam de Cincinnati Open nog net even te vroeg. Coco Gauff, de titelverdedigster bij de vrouwen, is wel aanwezig om ook dit jaar weer een gooi naar de titel op de Cincinnati Masters te doen. Sjeng Sports kijkt vooruit naar het tennistoernooi van Cincinnati en zet de belangrijkste zaken voor je op een rij.  

 

Griekspoor de enige Nederlander op de Cincinnati Masters 

Dat de Cincinnati Open een populair toernooi is bij de mondiale tennistop, blijkt wel uit het deelnemersveld dat ook tijdens deze editie van het tennistoernooi van Cincinnati weer indrukwekkend genoemd kan worden. Djokovic is, samen met de geblesseerde Alex de Minaur, één van de slechts twee spelers uit de top-twintig van de wereld die géén acte de présence geeft tijdens de ATP Cincinnati. Namens Nederland behoort alleen Tallon Griekspoor tot de line-up van de Cincinnati Masters. Hij neemt het in zijn eerste ronde op tegen de Amerikaan Alex Michelsen en als hij deze wedstrijd wint, is in de volgende ronde nummer één van de wereld Jannik Sinner de tegenstander.   

Met Sinner hebben we het direct over één van de grote kanshebbers voor de titel op de Cincinnati Open. Sinner werd in tijdens het vorige toernooi in Toronto uitgeschakeld in de kwartfinales en zal dan ook azen op revanche. Dit geldt ook voor Carlos Alcaraz, die op de Olympische Spelen de zilveren plak veroverde doordat hij in de finale verloor van Djokovic. Alcaraz is als tweede geplaatst in Cincinnati en heeft zodoende, net als de andere acht als hoogst geplaatste spelers dit toernooi, een ‘bye’ in de eerste ronde. Dit geldt niet voor Stefanos Tsitsipas. De Griek is als negende geplaatst op de Cincinnati Masters en neemt het in zijn eerste ronde op tegen Jan-Lennard Struff.  

 

In vorm verkerende Korda en Popyrin 

Andere namen die worden gezien als outsiders voor de titel zijn hardcourt-liefhebber Daniil Medvedev, Alexander Zverev en Andrey Rublev, de Rus die vorige week nog de finale van het toernooi in Toronto haalde. Maar daar blijft het niet bij, want wie het tennis de afgelopen weken goed gevolgd heeft weet dat er inmiddels veel meer spelers zijn die grote toernooien kunnen winnen. Zo won Sebastian Korda het toernooi van Washington en stuntte Alexei Popyrin door, in een meer dan sterk deelnemersveld, het toernooi van Toronto op zijn naam te schrijven. Tel daar de aanwezigheid van andere wereldtoppers als Hubert Hurkacz, Grigor Dimitrov en Holger Rune bij op en je weet dat we weer kunnen uitkijken naar een toernooi die alle kanten op kan gaan! 

 

Een eerste Cincinnati Open-titel voor Swiatek? 

Ook bij de vrouwen is er een deelnemersveld waar je ‘u’ tegen zegt. Want waar nummer één van de wereld Iga Swiatek het toernooi in Toronto nog oversloeg, is ze nu wel aanwezig om de Cincinnati Open voor de eerste keer in haar loopbaan op haar naam te schrijven. Ze moet daarvoor echter nog wel zien af te rekenen met een aantal flinke concurrentes. Zo zal Gauff haar titel van vorig jaar ongetwijfeld willen verdedigen en liggen er met onder anderen Elena Rybakina en Aryna Sabalenka nog meer kapers op de kust. Ook Jessica Pegula heeft getoond in goede vorm te zijn met een verdiende zege op het hardcourt van Toronto en dan hebben we het nog niet eens over tennissters als Olympisch kampioene Qinwen Zheng, Jasmine Paolini en voormalig winnares Viktoria Azarenka gehad. Ook zij maken deel uit van de line-up van het tennistoernooi in Cincinnati en zullen ongetwijfeld op de titel azen.   

De Cincinnati Open begint op 12 augustus en duurt tot en met 19 augustus.  

 

Laatste winnaars Cincinnati Open 
2019: Daniil Medvedev (m) en Madison Keys (v) 
2020: Novak Djokovic (m) en Viktoria Azarenka (v) 
2021: Alexander Zverev (m) en Ashleigh Barty (v) 
2022: Borna Coric (m) en Caroline Garcia (v) 
2023: Novak Djokovic (m) en Coco Gauff (v) 

Door SenS Sjeng

Vind vergelijkbare artikelen

Blogtennis

Alle blogs bekijken

Popyrin verrassende winnaar Toronto Open 2024

Alexei Popyrin heeft voor een verrassende stunt gezorgd door de Toronto Open 2024 op zijn naam te schrijven. Er stond geen maat op de jonge Austral...

De geschiedenis van de US Open

De US Open is één van de meest prestigieuze tennistoernooien ter wereld. Net als Wimbledon, Roland Garros en de Australian Open is dit één van de v...