De Esther Vergeer Foundation is opgericht door de legendarische Nederlandse rolstoeltennisser Esther Vergeer. Met een indrukwekkende carrière – Vergeer is zevenvoudig Paralympisch kampioene rolstoeltennis, werd zes keer Nederlands kampioen rolstoeltennis en voerde jarenlang de wereldranglijst voor rolstoeltennis bij de vrouwen aan – heeft ze haar sportieve nalatenschap uitgebreid naar een inspirerende stichting: de Esther Vergeer Foundation. Deze stichting zet zich in voor het bevorderen van sportparticipatie onder kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Reden genoeg voor Sjeng Sports om je meer te vertellen over de missie, de activiteiten en de impact van de Esther Vergeer Foundation.  

 

De missie van de Esther Vergeer Foundation 

De hoofdmissie van de Esther Vergeer Foundation is om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking de kans te geven om te sporten en bewegen. Ondanks dat Vergeer zelf aan rolstoeltennis deed, is rolstoel tennis niet de enige sport waar de Foundation zich op richt. De stichting gelooft in de kracht van sport als middel om zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en fysieke gezondheid te bevorderen. Sport kan een enorm positieve invloed hebben op het leven van kinderen met een beperking door hen te helpen te integreren in de samenleving, vriendschappen te ontwikkelen en een gevoel van onafhankelijkheid en voldoening te ervaren.  

 

Verschillende activiteiten voor de kinderen 

De Eshter Vergeer Foundation organiseert verschillende activiteiten om de doelstellingen van de stichting te bereiken. Zo worden er veel clinics georganiseerd, maar er is nog veel meer wat de Esther Vergeer Foundation voor kinderen met een lichamelijke beperking doet. Hieronder zetten we een aantal van deze activiteiten op een rij.  

 

Tenniskamp 

Ieder jaar organiseert de Esther Vergeer Foundation een tenniskamp, dat drie dagen duurt. Tijdens dit tenniskamp is de jeugd constant bezig met leeftijdsgenoten: er wordt heel veel getennist, er worden spellen gespeeld en uiteraard wordt er vooral veel plezier gemaakt, waardoor er vrienden voor het leven worden gemaakt.  

Sportfestival 

Afgelopen jaar organiseerde de stichting voor het eerst voor ieder kind die sportte via de Esther Vergeer Foundation het Sportfestival. Dit festival werd gehouden tijdens het tennistoernooi in Rotterdam: het ABN AMRO Open.  

Villa Pardoes 

Al zo’n vijf jaar lang werken de Esther Vergeer Foundation en Villa Pardoes samen. Tijdens het verblijf in Villa Pardoes maken zij nog beter kennis met de verschillende sporten.  

 

Successen en toekomstplannen 

De Esther Vergeer Foundation heeft door de jaren heen een grote impact gehad op de levens van vele kinderen en jongeren met een beperking. Door de deelname aan de verschillende sporten te stimuleren en te bevorderen, heeft de stichting talloze succesverhalen van kinderen die niet alleen hun fysieke vaardigheden hebben verbeterd, maar bovendien hun zelfvertrouwen en sociale netwerken hebben uitgebreid. Dergelijke resultaten onderstrepen de waarde en het belang van het werk van de Esther Vergeer Foundation.  

De stichting blijft overigens groeien en ontwikkelen en zodoende zijn er dan ook nog voldoende toekomstplannen die kunnen worden gerealiseerd. Toekomstplannen omvatten bijvoorbeeld de uitbreiding van bestaande programma’s en het lanceren van nieuwe initiatieven om een nog bredere impact te hebben. De Esther Vergeer Foundation streeft ernaar om sportparticipatie voor kinderen met een beperking nog toegankelijker te maken. 

 

Door SenS Sjeng

Alle blogs bekijken

De spelregels van rolstoeltennis

Wie in Nederland aan rolstoeltennis denkt, denkt aan Esther Vergeer en Diede de Groot. Vergeer heeft een indrukwekkende erelijst opgebouwd en is on...

Eindelijk Olympisch goud voor Novak Djokovic

Op zijn vijfde Olympische Spelen is het hem dan eindelijk gelukt. Novak Djokovic heeft een gouden plak behaald op de Olympische Spelen in Parijs do...